Specialistii americani avertizeaza: prea multe selfie-uri pe zi inseamna ca suferi de o boala

de Cristina Stoica
selfie

Selfie-urile 

Specialistii americani avertizeaza: prea multe selfie-uri pe zi inseamna ca suferi de o boala.

Ei spun ca selfie-urile pot ascunde dezechilibre emotionale si psihice, asa-zisa boala tradeaza lipsa de incredere in sine. Cu alte cuvinte fenomenul “selfitis” se asociaza cu mai multe tulburari mentale cum ar fi: stima de sine scazuta, nevoia neimplinita de apreciere, retragerea sociala, deficit de integrare in mediul social-profesional-relational si familial, tulburare narcisista, tulburare obsesiv-compulsiva chiar si depresia. Obsesia pentru selfie nu e vazuta cu ochi buni nici de psihologi.

Persoanele care sunt preocupate obsesiv de Twitter, Facebook, Instagram, YouTube se indreapta si spre o societate narcisista, superficiala si bazata pe valori gresite, cum ar fi: atitudinea, frumusetea, forma fizica, carisma sunt mai importante decat curajul, compasiunea si bunatatea oamenilor, tocmai datorita acelei nevoi neimplinite de apreciere.

Atunci cand cineva iti da like, iti comenteaza sau iti distribuie poza cu siguranta te face sa te simti bine, insa nu te satisface pe deplin. Un tanar care e preocupat obsesiv de selfie-uri ar trebui sa ne intrebam daca are si alte preocupari mai sanatoase cum ar fi empatia si prieteniile mai profunde.

Tot americanii au identificat chiar si trei stadii diferite ale aceste boli. Cine se imbolnaveste de selfita se izoleaza si are nevoie de terapie. Asadar, americanii spun ca cine isi face cel putin 3 selfie-uri pe zi, dar nu le publica pe retelele de socializare, sufera de selfita borderline – mai putin grava. Persoana care posteaza 3 fotografii pe zi sufera de selfita acuta, iar cand depaseste 6 poze publicate pe zi ar putea fi selfita cronica.

In fond si in final, nevoia de apreciere pe care o tradeaza avalansa de selfie-uri nu e satisfacuta de like-uri, ci tot relationand cu oameni in carne si oase.

Sursa. stirile Pro-tv

{custom-field-t6iW}
{custom-field-LOta}
Bifeaza aici daca vrei sa primesti oferte exclusive si recomandari de la mine si partenerii mei
Bifeaza aici daca vrei sa primesti articole informative gratuite
Scrie emailul tau mai jos, bifeaza casutele si apasa pe butonul "Ma Abonez" si vei primi o Sedinta Gratuita de Coaching
- SEDINTA DE COACHING GRATUITA -

Ti-ar mai putea placea si

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu folosirea acestora. Accept Detalii

Politica de cookies